Untitled Document

Swe  / Fin / Eng

Untitled Document

Nyheter

corten kruka pergola
2020-09-23

Produktnytt Urban Shade!

Den har du inte sett förut! Premiär för Green City Urban Shade! En grönskande oas i miniatyr! Urban Shade ger inbjudande skugga under ett pergolatak i cortenstål och trä. Med uppvuxna klängväxter och sin inbjudande träsits kommer Urban Shade att utgöra ett lummigt och attraktivt inslag i vilken miljö som helst. Din "urban cool island" i en stad full av "urban heat islands". Från växtbädden växer klängväxterna upp längs två vajrar i rostfritt stål. I underkant av planteringskärlet finns en sockel som döljer fyra justerbara tassar. I bakkant har sockeln en öppning som möjliggör lyft med pallgaffel. Skandinaviska material: Svensk kärnfuru i alla trädetaljer och svenskt eller finskt cortenstål i planteringskärlet. Träet kommer med tiden att få en silvergrå finish.

SSAM Sopgarage fyrfackssortering corten avskärmning
2020-02-18

SSAM filmar inslag om Green City

Julia från SSAM (ssam.se) gör en filmad intervju med Green City angående vår senaste produkt Sopgarage som ger en effektiv avskärmning av sopkärl. SSAM är ett regionalt avfallsbolag som ägs av Växjö, Lessebo, Markaryd, Tingsryd och Älmhults kommuner. SSAM inför nu så kallad fyrfackssortering på flera håll i dessa kommuner. Fyrfackssortering innebär att avfallet sorteras i två rejäla sopkärl á 370 liter styck och Green City har tagit fram en lösning för att enkelt och snyggt skärma av dessa sopkärl.

SSAM Sopgarage fyrfackssortering corten avskärmning
2020-02-12

Green City ställer ut hos Envire (Harviala Oy) i Finland

Den årliga landskapsmässan Viherpäivät i Jyväskylä, Finland där företaget Envire (Harviala Oy) är återförsäljare av Green Citys produkter. Här hittar du Green Citys finska återförsäljare Envire ›

Sopgarage fyrfackssortering corten avskärmning
2019-11-29

Sopgarage för förvaring av soptunnor

Green City Sopgarage färdigt för leverans. Sopgaraget är designat för att snyggt och smidigt gömma två stycken sopkärl för sytemet fyrfackssortering vilket nu införs i flera kommuner runt om i Sverige. Den självbärande konstruktionen gör att man inte behöver någon grundläggning med plintar eller liknande. Sopgaraget på bilden är tillverkat i cortenstål och det kommer att få en roströd yta när det placeras i utomhusmiljö. Sopgaraget tillverkas även i lackat utförande (valfri RAL-kulör) eller galvaniserad plåt.

Corten Byggvarubedömningen
2019-04-09

Green City Planter Corten Miljöcertifierad

Planteringskärlet Green City Planter Corten finns nu certifierad hos både Byggvarubedömningen ›
Sunda Hus* ›

Här hittar du din Green City Planter Corten ›

*Green City Planter Corten har funnits registrerad hos Sunda Hus sedan 2016 och är nu placerad i den bästa av fem klasser: "A" Olyckligtvis har Sunda Hus dessförinnan under långa perioder placerat Green City Planter Corten i omväxlande kategori "C-" och "B" vilket tyvärr har lett till att kunder valt cortenprodukter från andra leverantörer.

Harviala Oy Viherpäivät 2019
2019-02-06

Planteringskärlet Karosta på mässa i Finland

Planteringskärlet Green City Planter 'Karosta' i cortenstål visades på den finska landskapsmässan Viherpäivät via Green Citys finska partner Envire (Harviala OY)

Scandinavian Green Roof Award
2018-12-19

Scandinavian Green Roof Award till Greenest of the Green

Green City levererade över 100 st specialtillverkade planteringskärl till det Finska projektet Greenest of the Green. Projektet har nu tilldelats Scandinavian Green Roof Award 2018

De gröna planteringskärlen installerades av vår finska partner Envire (Harviala OY)

corten planter
2018-08-30

Specialtillverkade Green City Planter Corten till NIBE AB

Green City har levererat specialtillverkade cortenkrukor till Torgny Henriksson på Sepu AB och deras gröna terrassprojekt på NIBE AB i Markaryd. Torgny har mångårig erfarenhet av gröna tak och ansvarar för Zincos system för gröna tak på den svenska marknaden. Installationen utfördes av Växtia AB. Krukorna har en lutande botten för att matcha takets lutning så att krukans överkant blir horisontell. Krukorna kommer snart att få sin typiska roströda cortenkulör!

Raingarden Uponor
2018-06-26

Specialtillverkade Green City Plant Bed på väg till Finland

En rejäl omgång med Green City Plant Beds i cortenstål är redo för leverans till Finland. Planteringsbäddarna har specialttilverkats efter kundens önskemål, bl a ett 20-tal stora rektangulära enheter samt en cirkulär enhet som levereras i form av "tårtbitar". Den runda enheten skall sedan förses med en sits i sibiriskt lärkträ.

Raingarden Uponor
2018-06-20

Green City hos Uponor för kunskapsutbyte kring regnbäddar

Uponor har tagit fram ett nytt koncept för prefabricerade regnbäddar. En väldigt smart lösning som kommer att fylla en lucka på marknaden! Green City delade med sig av blandade erfarenheter inom öppna dagvattensystem – från Västra Hamnen i Malmö år 2000 till dagens Norra Djurgårdsstaden i Stockholm.

Läs mer om Uponors regnbäddar ›

Green City Planter Corten
2018-02-11

Premiär för Green City Planter Karosta

Det nya planteringskärlet Karosta premiärvisades på den stora finska landskapsmässan Viherpäivät 2018. Premiärvisningen skedde i samarbete med Green Citys finska partner Envire (Harviala OY).

Mer om Green City Planter Karosta ›

Green City Planter
2017-11-21

Green City Planter till grönaste finska huset

Över 100 Green City Planter är nu installerade på fasaden till något som sannolikt är Skandinaviens grönaste flerfamiljshus!

Se foton från det inspirerande projektet på nyhetssajten Uutisklubi:
Uutisklubi artikel 1 ›
Uutisklubi artikel 2 ›

Kika på fler illustrationer på det fascinerande byggprojektet hos arkitekterna Talli ›

planters Svenska Institutet Paris
2017-09-18

Svenska Institutet i Paris väljer Green City

Svenska Institutet i Paris valde Green City Planter när deras innergård skulle renoveras. Bland annat levererar Green City en pergola-avskärmning (bild t.v.) till innergårdens sophantering samt ett antal Green City Planters för innergårdens klängväxter.

Krukona och pergolan till Svenska Institutet har tagits fam i samarbete med TAF Arkitektkontor

stadsodling
2017-03-01

Envire (Harviala OY) återförsäljare i Finland

Envire (Harviala OY) blir återförsäljare för Green City AB på den finska marknaden! Envire VRJ Group har mångårig erfarenhet av byggprojekt för urbana utemiljöer.

planteringskärl produktion

urban agriculture
2016-11-25

Stororder till Urban Agriculture i Finland

Helsingfors tar täten för Urban Agriculture i Skandinavien! Till ett nybyggnadsprojekt i Helsingfors levererar Green City AB specialtillverkade balkongodlingskrukor i storformat. Varje balkong får en rejäl kruka med måtten 1480x1370x700 mm. Totalt omfattar det finska projektet mer än 100 balkongodlingskrukor!

t.v.: Sebastian inspekterar svetsarbetet på de finska odlingskrukorna

nedan t.v.: Krukor för Urban Agriculture skall så klart vara intensivt gröna. De 26 första krukorna är nu klara för leverans.


2016-10-10

Green City blir aktiebolag

Green City Lab tar ytterligare ett steg och uppgraderar till aktiebolag. Med Green City AB öppnas möjligheter till nya satsningar för framtiden och spännande produktutvecklingsprojekt inom grönt stadsbyggande.

2015-12-01

Intervju i Skanskas kundtidning Flervärden

Green City Lab intervjuas angående de framtida taklandskapen med varierade gröna tak och vistelseytor.

Läs artikeln i Skanskas tidning Flervärden (sidan 34) ›

Modulkruka för växtskärm med murgröna
2015-06-17

Ny produkt - Modulkrukor

Green City Lab introducerar en ny produktlinje: Green City Planter

Green City Planter är en serie högkvalitativa modulkrukor som lackas i valfri RAL-kulör eller galvaniserat stål.

Fastighetstidningen intervju med Johan Thiberg på temat takparker och biotoptak

Urklipp från Fastighetstidningen ›

2015-02-19

Intervju i Fastighetstidningen

Green City Lab gör en trendspaning på temat takparker och biotoptak.

Läs hela artikeln på Fastighetstidningen

I artikeln beskrivs även den fina takparken på Diligentias projekt Sveavägen 44, ritat av landskapsarkitekt Johan Paju.

Green City AB tankesmedja Naturvårdsverket och IVL
2015-01-13

Tankesmedja Naturvårdsverket

Green City Lab håller en föreläsning samt deltar i Naturvårdsverkets och IVL:s tankesmedja inom bioteknik och naturbaserade lösningar för miljön.

Läs rapporten på Naturvårdsverkets hemsida

Untitled Document